Seminare la Forumul 2025

Semnificația vieții

Romică Ștefănuț este profesor de Studii Biblice la University of the South, Facultatea de Teologie, din SUA. A fost coordonator al mișcării studențești din Timișoara (OSCET).

În prezent, este prezbiter și lider de ucenicie la Biserica Perimeter din Atlanta. Romică și-a obținut doctoratul în Istoria Creștinismului Antic la Universitatea din Chicago.

Momentan, împreună cu soția sa, Bethany, și cei patru copii, Annika, Timaeus, Ethan și Violet, locuiesc în Statele Unite.

Scopul: în curând

Publicul țintă: în curând

Obiectivele: în curând

Cum să mobilizezi biserica la a fi misională

John Allert este director regional pentru Eurasia în organizația VIA, cu peste 25 de ani de experiență în misiune, lucrarea cu studenții și biserică.

John este pasionat de echiparea creștinilor pentru a-L urma pe Isus și misiunea Sa în lume.

John este căsătorit cu Amy și au patru copii și un nepot.

Scopul: în curând

Publicul țintă: în curând

Obiectivele: în curând

Chivotul meu

Liviu Mocan s-a născut în în 1955, în satul Cara, într-o familie de agricultori. A a trăit tragedia confiscării bunurilor familiale de către regimul comunist, în 1961. Ca urmare, Valer și Ana- părinții săi, s-au mutat cu cei trei copii în Cluj, pentru a le oferi educație.

Liviu a urmat Școala de Artă pentru Copii, Liceul de Artă și Academia de Artă, punând bazele unei cariere artistice remarcabile. A fost artist rezident la două universități din America de Nord, unde a continuat să învețe și să predea. A călătorit în centre importante ale sculpturii universale și a expus lucrări pe toate continentele. A creat peste 30 de sculpturi de for public expuse și a primit numeroase distincții, inclusiv „Premiul Constantin Brâncuși”, ”Premiul Consiliului Director al UAP Romania”, titlul de „Senior al Cetății Cluj- Napoca” etc.

Din 5 aprilie, 1975, când l-a primit pe Domnul, caută cu ardoare iubirea de Dumnezeu și iubirea de semeni și ucenicizarea.

 Locuiește în Cluj-Napoca, unde crează și să se bucură de viață alături de familie și de prieteni.

Scopul: Cortul lui Dumnezeu, în care locuia în pustie, era o expoziție de artă. Dumnezeu se întâlnea cu poporul Său între sculpturi, între cei doi heruvimi de pa capacul Chivotului. Prelegerea aceasta supune atenției cele șase obiecte de ară geniale expuse în curtea Cortului întâlnirii și în prima încăpere, numită Sfânta, apoi se concentreză pe ultimul obiect de artă profetic - Chivotul Legământului, expus în cea de a doua încăpere, numită Sfânta Sfintelor, și a modului în care această profeție vizuală s-a împlinit în moartea și învierea Mântuitorului Isus Cristos. 

Publicul țintă: orice participant interesat de subiect

Obiectivele: Obiectivul expunerii este acela de a evidenția rolul profetic, universal, al Chivotului, respectiv modul în care acesta ne responsabilizează 
pe fiecare dintre noi, copiii lui Dumnezeu. 

Ucenicia în și prin biserica locală

Gelu Paul este președintele și coordonatorul strategic al Fundației BIG-Impact (Biserici cu Impact Global), președintele Fundației Estera: Un Centru de consiliere pentru femeile aflate în criza unei sarcini neplanificate și a familiilor lor și pastorul Bisericii Baptiste Missio Dei din Timișoara.


În perioada 1982-1987 a urmat cursurile Facultății de electronică și telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic Traian Vuia Timișoara timp în care a dezvoltat mișcarea evanghelică studențească locală și națională. 

În 1995 a obținut o diplomă de Master of Divinity în cadrul Seminarului Teologic Gordon Conwell, SUA.

În 1998 a coordonat înființarea Bisericii Baptiste Vox Domini din Timișoara care în 2010 a devenit multi-site, Biserică pe care a condus-o până în 2018. 

În 2013 a încheiat studiile doctorale în Științe Educaționale din cadrul Universității Internaționale Trinity, SUA.

În 2019 a coordonat înființarea Bisericii Missio Dei unde slujește în prezent ca pastor.

În 2022 împreună cu 18 lideri evanghelici a lansat Forumul Român de Conducere. 

Gelu și soția sa, dr. Lidija Ușurel, locuiesc în Timișoara, România. Cei doi copii ai lor sunt: Ioana, care lucrează ca voluntar EU în Spania sub auspiciile Asociației Amigos de Spania și Johnny, care studiază arte și comunicare creativă în anul patru la Gordon College, Wenham MA, SUA.

Scopul: în curând

Publicul țintă: în curând

Obiectivele: în curând

Inteligența spirituală și evlavia creștină

Lidija Ušurel a absolvit studiile doctorale în teologie evanghelică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, România, cu specializare în teologie publică.

Originară din Serbia, Lidija este licențiată în teologie (Seminarul Teologic Evanghelic din Osijek, Croația) și în psihologie (Facultatea de Filozofie din Novi Sad, Serbia). Diploma de master în consiliere creștină a obținut-o, de asemenea, la seminarul din Osijek, unde a activat ca asistent al Departamentului de Consiliere.

Munca de cercetare a Lidijei se plasează într-o zonă interdisciplinară, la intersecția dintre teologie și psihologie, cu focalizare pe spiritualitate și consiliere creștină, iar interesul ei primordial vizează dezvoltarea, creșterea și transformarea spirituală autentică, atât individuală, cât și comunitară.

Lidija este coordonatoare a Departamentului Educațional al Fundației Estera, organizație pro-viață, prin intermediul căreia își desfășoară activitatea de profesoară în mai multe școli gimnaziale și licee din Timișoara.

Lidija este căsătorită cu Gelu Paul și are doi copii adoptați, pe Ioana și Johnny. 

Scopul: Familiarizarea publicului creștin din societatea românească contemporană cu necesitatea evaluării diverselor concepte de origine spiritual-sincretistă, unul dintre acestea fiind conceptul de inteligență spirituală.

Publicul țintă: Lideri de biserici și de organizații creștine, slujitori implicați în educație și consiliere, dar și credincioșii de rând, care caută să se conecteze cu Dumnezeu într-un mod autentic.

Obiectivele:

  • Identificarea câtorva asemănări și deosebiri dintre spiritualitatea contemporană și spiritualitatea creștină

  • Sublinierea unicității pe care spiritualitatea și evlavia creștină o au în raport cu spiritualitatea laică

  • Clarificarea condițiilor în care conceptele laice pot fi răscumpărate (eusebeia)

Contact

Dacă ai întrebări, îți stăm la dispoziție. Pentru înregistrare, folosește butonul ÎNREGISTRARE, din dreapta sus.