Rețeaua de apologetică

Coordonator: Marius Ban

Vorbitori: Daniel Fărcaș, Marius Ban, Adrian Petrice

Membrii echipei: Daniel Fărcaș, Marius Ban, Adrian Petrice

Viziunea - oferirea unor repere apologetice ce contribuie la o mai bună consolidare și comunicare a credinței în cultura contemporană.

Misiunea - cultivarea unui context ce stimulează interacțiunea și educația continuă în domeniul apologeticii creștine a slujitorilor, liderilor creștini în contexte laice, liderilor de tineret și a celor ce coordonează departamente de evanghelizare în cadrul bisericilor și organizațiilor de orientare evanghelică.

Perspectiva de ansamblu


Strategia

  • Un prim punct important în realizarea misiunii Rețelei de apologetică îl constituie întâlnirea anuală a Forumului, unde, pe parcursul a patru seminarii, participanții din cadrul rețelei vor fi expuși la prelegeri și discuții în marginea unor teme de apologetică.

  • Un alt punct important în realizarea misiunii Rețelei de apologetică constă în sprijinirea la nivel conceptual, spiritual și practic al inițiativelor regionale.

Participanții

Creștini evanghelici, lideri în biserica locală sau lideri laici pasionați de lucrarea de evanghelizare și de mărturisirea persuasivă a Adevărului biblic în interiorul și în afara culturii evanghelice.

Vorbitori

Daniel Fărcaș este licențiat în filosofie și litere al Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca. A obținut diploma de master în filosofie franceză la Universitatea Babeș-Bolyai și în istoria filosofiei la Universitatea Paris I – Panthéon-Sorbonne. Este doctor al Universității Paris IV – Sorbonne, cu o teză de filosofie medievală. A efectuat stagii postdoctorale la Institut Protestant de Théologie, din Paris, și la Universitatea Babeș-Bolyai.

Este autorul lucrării Meister Eckhart. Misticul din căușul ochiului (Iași, Polirom, 2010), volum premiat în cadrul Concursului de Debut „Ioan Petru Culianu”, 2008, organizat de Editura Polirom. De asemenea, este traducătorul mai multor lucrări filosofice ale lui Meister Eckhart, reunite în volumul Întrebări pariziene și alte scrieri (Iași, Polirom, 2013). Între cele mai recente cărți editate amintim Cristos și cultura, de Richard Niebuhr (Oradea, Casa Cărții, 2021) și Sfârșitul Amintirii: Cum să ne amintim corect într-o lume violentă, de Miroslav Volf.
În prezent, Daniel este director de cercetare și dezvoltare la Colegiul Biblic Est European.

Marius Ban este licențiat în drept și teologie. A urmat studiile postuniversitare la Heythrop College, University of London, unde a obținut doctoratul în filosofie cu teza Evil and Philosophical Anthropology: A Case for Rethinking the Relation Between the Symbolic Language of Evil and Human Capability. A prezentat lucrări la numeroase conferințe internaționale, organizate în cadrul unor universități precum DePaul, Chicago sau Fordham, New York. A publicat diverse articole de specialitate, pentru Palgrave și pentru European Journal for Philosophy of Religion.

În prezent, este directorul Colegiului Biblic Est European, unde predă Apologetică în Postmodernism (Programul REPER) și Filosofia Religiei. Este preocupat de felul în care limbajul religios poate facilita dialogul cu tânăra generație.

Marius este căsătorit cu Lidia și au împreună trei copii: Paul, Nora și Alma.

Adrian Petrice este coordonatorul european al IFES (International Fellowship of Evangelical Students) Graduate Impact. A studiat economie, relații internaționale și științe politice. Este doctor în Științe politice al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Contact

Dacă ai întrebări, îți stăm la dispoziție. Pentru înregistrare, folosește butonul ÎNREGISTRARE, din dreapta sus.