Rețeaua Practicum Ecclesiae

Coordonatori: Daniel Fodorean, Emanuel Dănilă

Vorbitori: Daniel Fodorean, Cristian Barbosu, Emanuel Dănilă, Raul Todinca

Membrii echipei: Daniel Fodorean, Emanuel Dănilă

Viziunea - de la biserica din text la biserica în context. Vrem să vedem lideri echipați care să zidească biserici sănătoase în contextul lor, păstrând autenticitatea biblică, dar preocupați de adaptabilitatea metodologică.

Misiunea - să unim, să echipăm și să oferim resurse liderilor evanghelici români în efortul concertat de zidi biserici sănătoase prin intermediul conversațiilor ecleziale din cadrul forumului anual, prin mentorare în grup și individuală, prin seminarii locale, prin consultanță și prin furnizarea de resurse în domeniu vieții și lucrării bisericii.

Existăm pentru a conecta lideri cu expertiză și experiență în zidirea unor biserici sănătoase cu lideri care caută soluții pentru „însănătoșirea” bisericii.

 Existăm pentru a pregăti liderii bisericii în direcția cunoștințelor, caracterului și competențelor de care au nevoie pentru zidirea și dezvoltarea unor biserici sănătoase.

Existam pentru a traduce, crea si dezvolta resurse și pentru a conduce proiecte de cercetare in domeniul vieții și lucrării bisericii.

Perspectiva de ansamblu


Strategia

Forum: provocare, învățare, inspirație

În cadrul întâlnirii anuale a Forumului Român de Conducere, ne propunem să inspirăm liderii evanghelici din România să se angajeze în restaurarea sănătății și vitalității bisericii.  Dorim să le oferim o perspectivă mai profundă asupra textului biblic despre biserică și contextului actual, precum și să îi stimulăm creativ în zidirea unor biserici sănătoase.

 

Mentorat: colegial și personal

Cele două dimensiuni ale mentoratului pe care dorim să le oferim sunt mentorarea colegială și mentorarea personală. Mentoratul colegial, numit și Conversații Ecleziale, se realizează în cadrul unui grup de lideri dedicați pentru a se întâlni, în format online sau în format fizic intensiv, pe parcursului unui an, învățând și împărtășind în jurul unor teme esențiale privitoare la zidirea unor biserici biblice într-un context dat. Mentoratul personal se realizează, la cerere, prin întâlniri individuale cu un mentor pentru îndrumare și suport privitoare la viața personală și slujirea bisericii.

 

Seminarii: învățătură despre și pentru biserică

Seminarii pe teme care vizează viața și slujirea bisericii vor fi oferite, la cerere, bisericilor care doresc să-și  evalueze, consolideze, transforme și dezvolte viața de comunitate. Credem că reușita transformării bisericii depinde de măsura în care întreaga adunare a celor credincioși vor ști să fie și să facă lucrarea unei biserici ancorată în principiile biblice.

 

Consultanță

Consultanța bisericească este acea îndrumare specializată oferită conducerii unei biserici de către slujitori cu expertiză și experiență cu scopul de a-i ajuta să identifice și să răspundă la probleme care afectează sănătatea, eficacitatea şi direcția bisericii. Practicum Ecclesiae este despre a trece dincolo de săli de clasă sau sanctuarele bisericii; este despre a pășii în teren și a sprijini procesul de aplicare a învățăturii despre biserică în contexte locale specifice.

 

Partajarea resurselor: cărți, videoclipuri, sondaje, rezultate ale cercetării

În susținerea rețelei ne dorim să oferim resurse, de la resurse educaționale până la resurse umane, mai precis cărți, materiale audio-video, cursuri, cât și mentori și consultanți în domeniul sănătății, revitalizării și creșterii bisericii. Dorim să inițiem și să realizăm proiecte de cercetare, iar rezultatele cercetărilor în domeniul eclesiologiei să fie puse la dispoziția celor interesați.

Participanții

Lideri activi ai bisericilor evanghelice din România și din diaspora românească, care sunt conștienți de necesitatea revitalizării și care sunt hotărâți să se implice în revitalizarea bisericilor, sau acei lideri bisericești care au condus deja un proces de revitalizare și sunt gata să împărtășească altora experiențele și expertiza lor.

Vorbitori

Daniel Fodorean este conferențiar universitar și decan la Institutul Teologic Baptist din București, director al Leader Formation Institute și al Antioch Church Network și face parte din echipa pastorală a Bisericii Baptiste AlfaOmega din București.

Are o experiență pastorală de 30 de ani.



Daniel conduce împreună cu David Brown Programul Anual de Mentorare în Revitalizarea Bisericii din cadrul Forumului European de Conducere.

Este căsătorit cu Felicia și au un băiat adult pe nume Emanuel - Natanael.

Cristian Barbosu este pastorul senior al Bisericii Harvest Arad, responsabil cu viziunea, predicarea și reprezentarea.

Absolvent al Moody Bible Institute (BA), Dallas Theological Seminary (ThM) si Trinity International University (PhD), Cristian este și autor, vorbitor în conferințe și emisiuni radio și TV.

Cristian este fondatorul și liderul Vertical Church Europe, o mișcare de plantare și revitalizare a bisericilor.

Este căsătorit cu Anne, au împreună 3 fete și o nepoțică.

Emanuel Dănilă este pastor al Bisericii Vertical Ineu și membru în consiliul de conducere al rețelei Vertical Church Europe (VCE).

A fondat Biserica Vertical Ineu și este implicat activ în mentorarea pastorilor bisericilor din cadrul rețelei VCE. A absolvit Institutul Teologic Baptist din București, specializându-se în Teologie Pastorală, și urmează în prezent un program de masterat în Teologie Publică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în cadrul Facultății de Științe Umaniste și Sociale.

Emanuel este căsătorit cu Claudia, împreună având cinci copii (trei băieți și două fete) și o nepoată.

Make it stand out

Raul Todinca este responsabil cu ucenicizarea și lucrarea de grupuri mici în Biserica Harvest Arad, fiind implicat activ în lucrarea pastorală de 24 de ani.

Este absolvent al Univeristății Emanuel din Oradea și a finalizat studiile doctorale (DMin) tot în domeniul ucenicizării creștine.

Raul este căsătorit cu Dana de 25 de ani și împreună au doi copii, Elias de 18 ani și Zara de 13 ani.

Contact

Dacă ai întrebări, îți stăm la dispoziție. Pentru înregistrare, folosește butonul ÎNREGISTRARE, din dreapta sus.