Rețeaua de conducere și administrare a bisericii

Coordonator: Romică Ștefănuț

Vorbitori: Gelu Paul, Romică Ștefănuț, Adrian Lauran

Membrii echipei: Gelu Paul, Romică Ștefănuț, Adrian Lauran

Viziunea - un trup al lui Cristos local vizionar și misionar, sănătos doctrinar și funcțional din punct de vedere organizațional, relevant, cu impact în viața comunității laice în care ființează și implicat în misiunea mondială.

Misiunea - crearea unui cadru interactiv și experiențial de formare continuă a conducătorilor și administratorilor bisericilor evanghelice locale, creștini evanghelici integri, înzestrați, competenți și consacrați dezvoltării și plantării bisericilor locale sănătoase, vizionare și misionare cu impact local și global.

Perspectiva de ansamblu


Strategia

În fiecare an, la întâlnirea anuală a Forumului și pe întreg parcursul anului, Rețeaua de conducere și administrare a bisericii locale va ajuta prezbiterii, pastorii și liderii laici din diverse denominațiuni evanghelice din România să dobândească valorile, cunoștințele, abilitățile, convingerile și perspectiva necesare conducerii și administrării ritmice, eficiente, lejere și grațioase a bisericii locale.

Premisa de la care pornim este că o biserică locală sănătoasă este orientată pe scop: Glorificarea lui Dumnezeu și lărgirea Împărăției Lui. Așadar, dacă misiunea bisericii este formarea și echiparea sfinților pentru a deveni ucenici maturi ai lui Cristos, în vederea mobilizării întregii biserici la împlinirea funcțiilor ei esențiale: închinarea, edificarea, multiplicarea, îngrijirea și organizarea și conducerea bisericii, atunci ne punem întrebarea: Ce schimbări sunt necesare în programele și structura actuală a bisericii noastre pentru a-și împlini misiunea lăsată de Isus Cristos?

Participanții

Conducătorii și administratorii care slujesc în cadul bisericilor evanghelice locale. După caz, aplicanții trebuie să primească recomandarea pastorului coordonator, senior, prezbiterului, diaconului, principal al bisericii pe care o frecventează.

Planul

  • Lecturarea materialelor recomandate

  • Interacțiune în plen și în grupuri mici și discuții despre conducere și organizarea eficientă a bisericii

  • Conceperea proiectelor necesare în vederea implementării schimbărilor în conducerea și organizarea bisericii

  • Mentorare pe întreg parcursul anului

Obiectivele

  • Motivarea participanților la schimbarea paradigmei de viață și misiune a bisericii, anume orientarea pe scop

  • Asigurarea unui set de resurse utile pentru lucrare, folosind darurile naturale și spirituale ale membrilor bisericii

  • Consultanță la nivelul conducerii bisericii locale

Vorbitori

Gelu Paul a fost născut din nou la 14 ani și a crescut într-o familie de creștini baptiști în Biserica Baptistă (azi Emanuel) din Oradea.

În per

ioada 1982-1987 a urmat cursurile Facultății de electronică și telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic Traian Vuia Timișoara, timp în care a dezvoltat mișcarea evanghelică studențească și a participat la înființarea OSCET, OSCER.

 

În 1995, a obținut o diplomă de Master of Divinity în cadrul Seminarului Teologic Gordon Conwell, SUA și a predat Etică la Institutul Emanuel din Oradea.

 

În 1996, Gelu a înființat Fundația Impact Media și Ambassadors for Christ România.

În 1998, a coordonat înființarea Bisericii Baptiste Vox Domini, pe care a condus-o până în 2018. 

 

În 2013, a încheiat studiile doctorale în Științe Educaționale din cadrul Universității Internaționale Trinity, SUA cu lucrarea „Ongoing Leadership Development in Evangelical Churches in Post-Communist Romania: A Case Study”.

 

În 2019, a coordonat înființarea Bisericii Missio Dei.

În 2022, împreună cu 18 lideri evanghelici, a lansat Forumul Român de Conducere.

Gelu este căsătorit cu Lidija și au doi copii, pe Ioana și Johnny. În prezent, Gelu este pastor al Bisericii Missio Dei din Timișoara, președinte și cofondator al Fundației BIG Impact, președinte și fondator al Fundației Estera (un centru de sprijin al femeilor în sarcină neplanificată) și coordonator al Forumului Român de Conducere.

Romică Ștefănuț este profesor de Studii Biblice la University of the South, Facultatea de Teologie, din SUA. A fost coordonator al mișcării studențești din Timișoara (OSCET).

În prezent, este prezbiter și lider de ucenicie la Biserica Perimeter din Atlanta. Romică și-a obținut doctoratul în Istoria Creștinismului Antic la Universitatea din Chicago.

Momentan, împreună cu soția sa, Bethany, și cei patru copii, Annika, Timaeus, Ethan și Violet, locuiesc în Statele Unite.

Adrian Lauran conduce plantarea bisericii „Momentum” din Portland, Oregon, SUA. În trecut, a coordonat replantarea bisericii „Quo Vadis” din Hațeg și plantarea bisericii „pro DEO” din Craiova. În studenție, a lansat OSCEC, o mișcare de evanghelizare și ucenicizare printre studenții din Craiova. De-a lungul anilor, a colaborat pe platforma BIG-Impact și OSCER în diferite proiecte, iar acum predă cursul de Dezvoltare a familiei în cadrul programului Advanced Training Seminars (ATS).

Timp de mai mulți ani, a fost consultant comportamental și de carieră, acreditat pe platforme ca Business DNA și Career Direct. Adrian a obținut o diplomă în domeniul Informaticii la Facultatea de Electronică, Automatică și Calculatoare din Craiova și este absolvent de Teologie Pastorală al ITB București.

A absolvit ATS, precum și alte programe de formare teologică și pastorală. Este pasionat de investiția în generațiile viitoare și de ucenicie, una dintre afirmațiile sale favorite fiind vechiul proverb african: „Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur, dar dacă vrei să ajungi departe, călătorește împreună cu alții.”

Contact

Dacă ai întrebări, îți stăm la dispoziție. Pentru înregistrare, folosește butonul ÎNREGISTRARE, din dreapta sus.